Výročná schôdza Felis Tirnavia – 7.3.2009

Výročná schôdza Felis Tirnavia

7.3. 2009 sa v priestoroch Gymnázia A. Merici v Trnave konala výročná schôdza našej mladej ZO. Ako vždy ďakujem vedeniu gymnázia za láskavé poskytnutie priestorov.

Na našich členov čakali plné stoly dobrôt (ďakujem hlavne Vierke a Majke za úžasné koláčiky…), bublinkový prípitok, ale aj informácie, čo nám priniesol rok 2008.

Z našej hodnotiacej správy vyberám tie najzaujímavejšie informácie:
počet členov v roku 2008: 16, z toho 2 mladí chovatelia
počet chovateľských staníc:5
počet mačiek našich členov:45
počet domácich mačiek:18
počet polodlhosrstých mačiek:8
počet krátkosrstých mačiek:19

Veľmi ma teší, že máme v ZO toľkých milovníkov domácich mačiek. Vedia o svojich miláčikoch rozprávať s veľkou láskou a nadšením! Veľmi by som si priala, aby svojim prístupom k mačkám „nakazili“ viacerých ľudí v trnavskom regióne.

Ušľachtilé mačky našich členov sú výstavne úspešné a ich majitelia sú na nich právom pyšní. Ďakujem všetkým za báječnú reprezentáciu našej ZO počas celého roka 2008 na výstavách doma i v zahraničí!

Po výročnej správe som s radosťou všetkým oznámila nie len to, že prišiel čas na kávu a čaj =) , ale aj dobrú správu, že nám ÚOK CHM schválila propagačnú výstavu mačiek, ktorá sa bude konať 12.9.2009. S výstavou súvisí množstvo organizačných povinností, ktoré sme spolu prebrali a rozdelili si „úlohy“.

Po krátkej prestávke nás Zuzka Huňadyová oboznámila s najčastejšími ochoreniami mačiek, s druhmi očkovania a významom prevencie.

Počas jej prednášky sme trocha „posmutneli“, lebo predstava, čo všetko číha na našich mačacích spoločníkov nie je príliš optimistická. Ale keďže sa naši členovia starajú o svoje mačičky na výbornú, je riziko spomínaných nebezpečenstiev minimálne…A to nám znova vrátilo úsmevy!

Ďakujem všetkým členom za pohodu a dobrú náladu, bez ktorej si naše posedenia už ani neviem predstaviť!

text a foto©Mgr. Marta Vozárová