Medzinárodná výstava v Györi

5.-6. 4. 2008

Mesto Györ je od Trnavy vzdialené 80 km a výstavy organizované zväzom Felis Hungarica patria medzi výstavy s príjemnou atmosférou a dobrou organizáciou. Preto sa aj naši členovia rozhodli skúsiť u našich južných susedov šťastie…a veru neodišli naprázdno.

Na výstave bolo 240 mačiek rôznych plemien a bolo sa naozaj na čo pozerať. Vystavovatelia boli nie len z Maďarska, Slovenska, Česka, ale aj z Rakúska, Chorvátska, Poľska, Slovinska, Fínska a Bulharska.

Našu ZO reprezentoval krásny mainský kocúr IC Jaguar Sun Maine Treasures, ktorý oba dni získal CAGCIB, čím sa posunul opäť bližšie k titulu Grandinteršampión. Spolu s ním pricestovala z CHS Pellumian do Györu aj mladá mainská mačička Ashley Simpson Pellumian, ktorá získala oba dni známku „výborná“ a krásne posudky. Maželia Švecoví môžu byť na oboch „mačacích obríkov“ právom pyšní!

IC Jaguar Sun Maine Treasures u svojho majiteľa pána Milana Šveca.

Posudzovateľ Steven L. Jones pri hodnotení Jaguara.

Ďalším „obríkom“, teraz z radov britských mačiek, bol Archibald de Chardé,SK. Arči získal svoj druhý CAP a nomináciu do Best in Show, čím si siahol na „mačací Olymp“. V BISke bol spolu s Euróspkym premiórom a Interpremiórom, takže pre nášho „nováčika“ bola v tejto veľkej konkurencii „vysokotitulových“ kastrátov samotná účasť obrovským úspechom.

Arčibald so svojim kamarátom Tomášom Paukeje. Posudzovateľ Martti Peltonen Arčiho označil ako „sweet tabby bear“.

Archibald v Best in Show prechádzal rukami viacerých posudzovateľov, čo zvládal so stoickým pokojom…

Našim členom – Ľubke, Milanovi a Marike so synom Tomášom srdečne blahoželáme! Ich chlpáči sú nie len krásni, ale čo je hlavné, spokojní, milovaní a obklopení láskou a výbornou starostlivosťou.

text a foto©Mgr. Marta Vozárová